Кюстендилски свободен форум

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Кюстендилски свободен форум

Сайт за приятно изкарване на свободното време

ТОЧНО ВРЕМЕ:

Latest topics

» Честит рожден ден Бате!
Постни ястия Icon_minitimeСря 28 Яну 2015, 03:34 by bimba

» ЧРД bimba
Постни ястия Icon_minitimeСъб 15 Мар 2014, 21:54 by Admin

» ФОРУМА НАВЪРШИ 5 ГОДИНКИ
Постни ястия Icon_minitimeПет 14 Мар 2014, 03:50 by Никели

» ВЕСЕЛА КОЛЕДА
Постни ястия Icon_minitimeСря 25 Дек 2013, 18:43 by Admin

» НОВА ГОДИНА
Постни ястия Icon_minitimeНед 22 Дек 2013, 19:00 by Admin

» Хранене за здраве
Постни ястия Icon_minitimeСря 27 Ное 2013, 20:31 by Admin

» ЗДРАВЕ
Постни ястия Icon_minitimeСря 27 Ное 2013, 19:08 by Admin

» ПРИКАЗКИ
Постни ястия Icon_minitimeСря 27 Ное 2013, 19:01 by Admin

» Вицове
Постни ястия Icon_minitimeСря 27 Ное 2013, 18:58 by Admin

» Музиката на моята младост
Постни ястия Icon_minitimeСря 27 Ное 2013, 18:51 by Admin

Кой е онлайн?

Общо онлайн са 6 потребители: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 6 Гости

Нула


[ View the whole list ]


Най-много потребители онлайн: 230, на Сря 04 Май 2011, 10:47

ЧАТ

http://xat.com/Kyustendil Изображение, размещенное на servimg.com

Create your own banner at mybannermaker.com!

Март 2024

ПонВтоСряЧетПетСъбНед
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Календар Календар

КИРИЛИЗАТОР

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php

ИНФОРМАЦИЯ И РЕКЛАМА

http://knnews.bg/

Listen Serbia Radio Ljubav - 96.6 FM Radio Online

Radio FOKUS Bitola Macedonia Makedonija ( makedonska narodna folk muzika ) at RadioForest.net http://www.radio-fokus.com/

http://worldtv.com/kyustendil_tv/

http://selindger.blogspot.com/

http://www.za-tebe.com/

    Постни ястия

    Admin
    Admin
    Admin
    Admin


    Брой мнения : 1127
    Points : 1808
    Reputation : 8
    Join date : 14.03.2009
    Age : 64
    Местожителство : Кюстендил, България

    Постни ястия Empty Постни ястия

    Писане by Admin Сря 17 Юни 2009, 01:18

    Постни ястия 923620S

    Огретен с картофи по тиролски

    *
    картофи - 1 кг.
    *
    прясно мляко или сметана (по желание) - 1 ч.ч.
    *
    чисто масло - 1/2 пакетче (60 г.)
    *
    настъргано сирене - 3-4 с.л.
    *
    яйца - 4-5 бр.
    *
    настърган кашкавал
    *
    червен пипер
    *
    магданоз
    *
    галета

    1. Обелете картофите и ги сварете в малко вода до разваряване.
    2. Прецедете и размачкайте картофите с вилица или ръчен пасатор.
    3. Прибавете сиренето, млякото и половината от маслото. Разбъркайте добре и изсипете в тортена форма или тавичка, обилно намазана с масло и поръсена с галета (брашно) и загладете с лъжица.
    4. С лъжицата направете на повърхността 4-5 вдлъбнатини във всяка от които сложете по малко разтопено масло и счупете от ниско по едно яйце.
    5. Всяко от яйцата поръсете с червен пипер и сол.
    6. Печете в умерена фурна до забулване на яйцата.
    7. Преди поднасяне поръсете с магданоз и настърган кашкавал.

    Постни зелеви сарми с гъби

    1 кисела зелка (600-700 г)
    за плънката:
    200 гр печурки (или от консерва)
    2 ч. ч. ориз
    1/2 ч.ч. пшеница
    2 - 3 глава кромид лук
    2 - 3 моркова
    1-2 ч. л. олио
    1 ч. л. червен пипер
    чубрица, черен пипер, сол на вкус
    за доматения сос:
    2 - 3 с. л. доматено пюре
    2-3 стръка магданоз
    2 скилидки чесън

    Листата на зелката отделяте, като внимавате да не се скъсат, ако има дебели жилки ги изрежете.

    Лукът, морковите и печурките нарязвате на дребно. Задушавате ги с малко мазнина и вода до омекване. Прибавяте ориза и 2 ч.ч. топла вода. Задушаването на зеленчуците продължава докато ориза набъбне и попие водата. Овкусявате с подправките и разбърквате.

    От приготвената плънка завивате сарми и ги подреждате в тавичка. Заливате с вода (без да ги покрива), поръсвате с малко червен пипер и олио.

    Печете в предварително загрята фурна около 20 минути.

    Доматеното пюре за соса разреждате с малко вода, овкусявате с чесън и накълцания магданоз и разбърквате.
    Сосът изливате върху готовите сарми и ги запичате за 5 минути.


    Тиквички с ориз

    *
    3 средно големи тиквички
    *
    1 възка зелен лук
    *
    2 домата
    *
    1и 1/2 чаена чаша ориз
    *
    копър
    *
    черен пипер
    *
    растителна мазнина

    Задушваваме в мазнината ситно нарязния лук и тиквичките обелени и нарязани на кубчета. Като омекнат прибавяме доматите, нарязани на ситно. След като се задушат зеленцуците се заливат с вода (съотнопението течност-ориз е 3,5:1). Оставяме водата да заври и тогава добавяме изчистения и измит ориз. Когато оризът понабъбне, прибавяме сол на вкус, черен пипер и ситно нарязания копър. Може да прехвърлите в тавичка и да допечете или да оставите да се довари на бавен огън.



    Бъркани яйца със зелен лук

    продукти за 4 порции
    8 яйца
    2 с.л. олио
    4 връзки зелен лук
    1 к.л. червен пипер
    черен пипер на вкус

    * Зеленият лук се почиства, измива се и се нарязва на дребно.
    * В голям тиган уок се загрява мазнината и се добавят разбърканите яйца.
    * Когато яйцата са почти готови се добавя зеления лук и се разбърква до готовност на яйцата.
    * Поднася се поръсено с червен пипер и черен пипер на вкус.

    * Тази рецепта може да бъде приготвена и във фурна. За целта малка тавичка се загрява предварително с маслото и се излива яйчната смес с нарязания зелен лук. Пече се на 200 градуса до готовност.

      В момента е: Пет 29 Мар 2024, 00:54