Кюстендилски свободен форум

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Кюстендилски свободен форум

Сайт за приятно изкарване на свободното време

ТОЧНО ВРЕМЕ:

Latest topics

» Честит рожден ден Бате!
Супени ястия Icon_minitimeСря 28 Яну 2015, 03:34 by bimba

» ЧРД bimba
Супени ястия Icon_minitimeСъб 15 Мар 2014, 21:54 by Admin

» ФОРУМА НАВЪРШИ 5 ГОДИНКИ
Супени ястия Icon_minitimeПет 14 Мар 2014, 03:50 by Никели

» ВЕСЕЛА КОЛЕДА
Супени ястия Icon_minitimeСря 25 Дек 2013, 18:43 by Admin

» НОВА ГОДИНА
Супени ястия Icon_minitimeНед 22 Дек 2013, 19:00 by Admin

» Хранене за здраве
Супени ястия Icon_minitimeСря 27 Ное 2013, 20:31 by Admin

» ЗДРАВЕ
Супени ястия Icon_minitimeСря 27 Ное 2013, 19:08 by Admin

» ПРИКАЗКИ
Супени ястия Icon_minitimeСря 27 Ное 2013, 19:01 by Admin

» Вицове
Супени ястия Icon_minitimeСря 27 Ное 2013, 18:58 by Admin

» Музиката на моята младост
Супени ястия Icon_minitimeСря 27 Ное 2013, 18:51 by Admin

Кой е онлайн?

Общо онлайн са 6 потребители: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 6 Гости

Нула


[ View the whole list ]


Най-много потребители онлайн: 230, на Сря 04 Май 2011, 10:47

ЧАТ

http://xat.com/Kyustendil Изображение, размещенное на servimg.com

Create your own banner at mybannermaker.com!

Март 2024

ПонВтоСряЧетПетСъбНед
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Календар Календар

КИРИЛИЗАТОР

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php

ИНФОРМАЦИЯ И РЕКЛАМА

http://knnews.bg/

Listen Serbia Radio Ljubav - 96.6 FM Radio Online

Radio FOKUS Bitola Macedonia Makedonija ( makedonska narodna folk muzika ) at RadioForest.net http://www.radio-fokus.com/

http://worldtv.com/kyustendil_tv/

http://selindger.blogspot.com/

http://www.za-tebe.com/

    Супени ястия

    Admin
    Admin
    Admin
    Admin


    Брой мнения : 1127
    Points : 1808
    Reputation : 8
    Join date : 14.03.2009
    Age : 64
    Местожителство : Кюстендил, България

    Супени ястия Empty Супени ястия

    Писане by Admin Сря 17 Юни 2009, 01:48

    Супени ястия 923597a

    Агнешка дроб чорба

    250 гр агнешки дреболии (чревца, бял и черен дроб, бъбреци и т.н.)
    50 гр ориз (1 кафена чашка)
    6 стръка зелен лук
    1 -2 моркова (50 гр)
    1 с.л. брашно
    1/2 ч.ч. кисело мляко
    1/2 връзка магданоз
    2-3 стръка джоджен (или сух)
    черен пипер на вкус
    1 щипка лимонтозу
    (сол)

    * В тенджера с вряща вода се добавя 250 гр агнешките дреболии.
    * Когато дреболиите заврат се прибавя измития ориз и джоджена, ако е сух.
    * Когато ориза е почти сварен се добавя нарязания на ситно зелен лук и настърган на едро ренде морков и се разбърква.
    * От яйцата, киселото мляко, брашното и лимонтузото се приготвя застройка.

    В купичка се разбиват яйцата с щипка лимонтозу, добавя се брашното и започва да се прибавя по-малко, на тънка струя супата, като се бърка постоянно. След това застройката се изсипва в тнеджерата при супата и се разбърква. Като клокне само веднъж супата се дръпва от огъня.

    * Супата се поръсва с нарязан на ситно магданоз и пресен джоджен (ако има) и се поднася гореща в порцеланова паница и се поръсва с прясно смлян черен пипер, а за любителите на лютото и с люта чушка.
    * От останалото брашно с киселото мляко и яйцата се прави застройката, която може да се сгъсти на огъня,без да заври. Застройката се прибавя в чорбата в момента от свалянето и от огъня.
    * Готовата чорба се подправя с черен пипер и ситно нарязан магданоз и джоджен.



    Пилешка супа с лимон и спанак

    200 г пилешки гърди
    бялата част на 1 стрък праз
    2 клонки целина
    1 шепа спанак
    1 морков
    сокът от 1/2 лимон

    за маринатата:
    2 с. л. соев сос
    1 с. л. натурално нишесте
    1 с. л. олио
    сокът от 1/2 лимон

    В 1 литър гореща вода се добавяр праза и стъблата на целината, нарязани на ситно и морковът – на тънки пръчици . Варят се 5 минути.

    Месото се нарязва на малки кубчета и се поставя в купа. Добавят се нишестето, сокът от лимон, соевият сос и олиото и се меси с ръце. Маринова се 10-15 минути, след което се изсипва в супата. Разбърква се и след 5-6 минути се налива останалият лимонов сок.

    Дъната на чиниите за супа се покриват с накъсани листа спанак и нарязани наситно листа целина. Отгоре се налива супата и се поднася.



    Великденска пилешка супа

    * пиле (с дреболии) около 800гр
    * 50гр ориз
    * 2 сл олио
    * 2 яйца
    * 1/2 връзка магданоз
    * черен пипер на вкус
    * 1 лимон

    Почистеното и измито в студена вода пиле заедно с дреболиите, ако имате се поставя в тенджера със студена подсолена вода и се вари на слаб огън до готовност. След обезкостяване се нарязва на парченца, като се прибавят и нарязаните на дребни перченца дреболии. Към супата се прибавя почистеният, измит и отцеден ориз. Варенето продължава до омекване на ориза. Накрая се прибавят ситно нарязаният магданоз и смленият черен пипер. Застройва се с разбитите с лимоновия сок яйца.



    Гъбена супа с бекон

    250 гр печурки
    1 морков
    1 кафеена чашка фиде
    150 гр бекон
    1 бр яйце
    сол
    черен пипер
    пресен магданоз

    В 1л вряща вода сварете предварително нарязаните гъби заедно с моркова, нарязан на кубчета. Прибавете сол и черен пипер и оставете да ври 15-20 минути, докато зеленчуците поомекнат. Добавете предварително натрошеното фиде. Запържете нарязания на ситно бекон и го сложете в гъбената супа. Гарнирайте със пресен магданоз, нарязан на ситно

      В момента е: Пет 29 Мар 2024, 00:46