Необходими продукти:
бяло пилешко месо от 1 пиле
1 глава лук
300 гр. гъби
1 морков
3 кисели краставички
1 сметана за готвене
топено сирене
1 пилешки бульон
1 с.л. брашно
масло
черен пипер
Начин на приготвяне:
Запържваме ситно нарязания лук и морковите, нарязани на лентички и ги изваждаме.
Запържваме гъбите, нарязани на лентички с малко масло и 1 пилешки бульон.
Пилешкото месо, нарязано на лентички се намаслява за 15 мин. в олио. (по желание може да се сложи и соев сос и малко бяло вино или лимонов сок).
Месото се запържва отделно с малко масло до готовност.
За соса: брашното и малко масло се запържват. Прибавя се и сметаната. Прибавят се и другите неща - лука с морковите, гъбите, месото и топеното сирене.
Обърква се добре и се поставя в тавичка за печене. Може да се добави и 1/2 ч.ч. вода, ако предпочитате да е по- водно и със сосче.
Отгоре се настъргва кашкавал и се запича до зачервяване на 200 градуса фурна.
Сря 28 Яну 2015, 03:34 by bimba
» ЧРД bimba
Съб 15 Мар 2014, 21:54 by Admin
» ФОРУМА НАВЪРШИ 5 ГОДИНКИ
Пет 14 Мар 2014, 03:50 by Никели
» ВЕСЕЛА КОЛЕДА
Сря 25 Дек 2013, 18:43 by Admin
» НОВА ГОДИНА
Нед 22 Дек 2013, 19:00 by Admin
» Хранене за здраве
Сря 27 Ное 2013, 20:31 by Admin
» ЗДРАВЕ
Сря 27 Ное 2013, 19:08 by Admin
» ПРИКАЗКИ
Сря 27 Ное 2013, 19:01 by Admin
» Вицове
Сря 27 Ное 2013, 18:58 by Admin
» Музиката на моята младост
Сря 27 Ное 2013, 18:51 by Admin