Агнешко печено на фурна
1 агне или 1 агнешко бутче
1 пакетче масло
6-7 връзки зелен лук
2 с.л. червен пипер
1 с.л. чубрица
1 връзка зелен чесън
2 -3 скилидки чесън
черен пипер и сол на вкус
* Агнето или бутчето се почиства и измива.
* Посолява се и се намазва със стритите скилидки чесън, които сме разбили с маслото, червения пипер, чубрицата, черния пипер. Могат да се направят нарези с остър нож и да се вкарат скилидките чесън.
* Слага се в тава и се налива 1 пръст вода в тавата. Месото се поставя в тавита върху напречно поставени дебели обелени пръчки (по-дебели клони и импровизирате скара с тях). Така месеото се изпича отвсякъде.
* Пече се на умерен огън, като от време на време се полива с отделения в тавичката сос.
* Когато месото е почти готова се добавя и нарязания на ситно зелен лук и чесън.
Свински пържоли на барбекю
4 броя свински пържоли от врат
4 глави кромид лук
2 с.л. ракия
1 с.л. соев сос
смлян черен пипер, кимион и чубрица на вкус, олио или парче сланина за намазване на барбекюто
* Пържолите се измиват и се нaчукват с дървен чук за да се изтънят, след което се правят разрези с остър нож диагонално.
* Попдправят се на вкус с подправките и се мариноват с ракията и соевия сос поне 1 час, а може да се приготвят и от предната вечер в хладилника.
* Барбекюто се нагласява и когато е готово се пекат от двете страни, като се поливат с останалата марината.
* Лука се режи на по-дебели кръгове и също се пече на барбекюто.
* Готовите пържоли и лука се слагат в тенджерка с капак и хубаво се разклаща.
* Сервират се с много салата според сезона.
Агнешка дроб сърма
2 връзки зелен лук
2 ч.ч. ориз
2 ч.ч. агнешки (ярешки) дреболи, измити, сварени и нарязани на дребно предварително
1 ч.л. червен пипер
джоджен и магданоз, много, на вкус
1 с.л. олио
4 ч.ч. бульон или гореща вода
за заливката - по желание
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
3 с.л. брашно
щипка сода за хляб
Зеления лук се задушава и се прибавя ориза, нарязаните надребно и сварени предварително дреболии и се разбърква добре.
Прибавя се червения пипер, джоджена, магданоза и горешия бульон (вода) и се изпича във фурна, до златисто.
Застройва се със заливката и се запича до зачервяване.
Консумира се топла или поне затоплена.
Дробчета по селски
500 г пилешки дробчета
4-5 печени чушки
1 морков
5-6 гъбки печурки
250 мл доматен сок или 4 с.л. доматено пюре
2 глави кромид лук или 1 връзка зелен лук
1 ч. л. червен пипер
магданоз за поръсване
черен пипер и чубрица на вкус
олио за пържене
* Дробчетата се почистват и се измиват добре. Отцеждат се от водата.
* Пържат се в олио до готовност.
* Кромид лукът се нарязва на кръгчета и се задушава в мазнината, в която е изпържен дроба, в дълбок тиган, уок
* Добавят се нарязаните гъби и морков, нарязан на пръчици и се задушават заедно с лука
* Поръсва се с червен пипер и се добавят нарязаните на едро печени чушки.
* Добавя се доматения сок или доматеното пюре, разтворено в 250 мл вода
* Добавят се и изпържените дробчета
* Подправя се на вкус с черен пипер и чубрица.
* Когато ястието поври към 5 мин се поръсва с магданоз и се сервира
Сря 28 Яну 2015, 03:34 by bimba
» ЧРД bimba
Съб 15 Мар 2014, 21:54 by Admin
» ФОРУМА НАВЪРШИ 5 ГОДИНКИ
Пет 14 Мар 2014, 03:50 by Никели
» ВЕСЕЛА КОЛЕДА
Сря 25 Дек 2013, 18:43 by Admin
» НОВА ГОДИНА
Нед 22 Дек 2013, 19:00 by Admin
» Хранене за здраве
Сря 27 Ное 2013, 20:31 by Admin
» ЗДРАВЕ
Сря 27 Ное 2013, 19:08 by Admin
» ПРИКАЗКИ
Сря 27 Ное 2013, 19:01 by Admin
» Вицове
Сря 27 Ное 2013, 18:58 by Admin
» Музиката на моята младост
Сря 27 Ное 2013, 18:51 by Admin