Кюстендилски свободен форум

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Кюстендилски свободен форум

Сайт за приятно изкарване на свободното време

ТОЧНО ВРЕМЕ:

Similar topics

Latest topics

» Честит рожден ден Бате!
Месни ястия Icon_minitimeСря 28 Яну 2015, 03:34 by bimba

» ЧРД bimba
Месни ястия Icon_minitimeСъб 15 Мар 2014, 21:54 by Admin

» ФОРУМА НАВЪРШИ 5 ГОДИНКИ
Месни ястия Icon_minitimeПет 14 Мар 2014, 03:50 by Никели

» ВЕСЕЛА КОЛЕДА
Месни ястия Icon_minitimeСря 25 Дек 2013, 18:43 by Admin

» НОВА ГОДИНА
Месни ястия Icon_minitimeНед 22 Дек 2013, 19:00 by Admin

» Хранене за здраве
Месни ястия Icon_minitimeСря 27 Ное 2013, 20:31 by Admin

» ЗДРАВЕ
Месни ястия Icon_minitimeСря 27 Ное 2013, 19:08 by Admin

» ПРИКАЗКИ
Месни ястия Icon_minitimeСря 27 Ное 2013, 19:01 by Admin

» Вицове
Месни ястия Icon_minitimeСря 27 Ное 2013, 18:58 by Admin

» Музиката на моята младост
Месни ястия Icon_minitimeСря 27 Ное 2013, 18:51 by Admin

Кой е онлайн?

Общо онлайн са 10 потребители: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 10 Гости

Нула


[ View the whole list ]


Най-много потребители онлайн: 230, на Сря 04 Май 2011, 10:47

ЧАТ

http://xat.com/Kyustendil Изображение, размещенное на servimg.com

Create your own banner at mybannermaker.com!

Април 2024

ПонВтоСряЧетПетСъбНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Календар Календар

КИРИЛИЗАТОР

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php

ИНФОРМАЦИЯ И РЕКЛАМА

http://knnews.bg/

Listen Serbia Radio Ljubav - 96.6 FM Radio Online

Radio FOKUS Bitola Macedonia Makedonija ( makedonska narodna folk muzika ) at RadioForest.net http://www.radio-fokus.com/

http://worldtv.com/kyustendil_tv/

http://selindger.blogspot.com/

http://www.za-tebe.com/

2 posters

    Месни ястия

    Admin
    Admin
    Admin
    Admin


    Брой мнения : 1127
    Points : 1808
    Reputation : 8
    Join date : 14.03.2009
    Age : 64
    Местожителство : Кюстендил, България

    Месни ястия Empty Месни ястия

    Писане by Admin Сря 17 Юни 2009, 01:12

    Месни ястия 923629s

    Агнешко печено на фурна

    1 агне или 1 агнешко бутче
    1 пакетче масло
    6-7 връзки зелен лук
    2 с.л. червен пипер
    1 с.л. чубрица
    1 връзка зелен чесън
    2 -3 скилидки чесън
    черен пипер и сол на вкус

    * Агнето или бутчето се почиства и измива.
    * Посолява се и се намазва със стритите скилидки чесън, които сме разбили с маслото, червения пипер, чубрицата, черния пипер. Могат да се направят нарези с остър нож и да се вкарат скилидките чесън.
    * Слага се в тава и се налива 1 пръст вода в тавата. Месото се поставя в тавита върху напречно поставени дебели обелени пръчки (по-дебели клони и импровизирате скара с тях). Така месеото се изпича отвсякъде.
    * Пече се на умерен огън, като от време на време се полива с отделения в тавичката сос.
    * Когато месото е почти готова се добавя и нарязания на ситно зелен лук и чесън.



    Свински пържоли на барбекю

    4 броя свински пържоли от врат
    4 глави кромид лук
    2 с.л. ракия
    1 с.л. соев сос
    смлян черен пипер, кимион и чубрица на вкус, олио или парче сланина за намазване на барбекюто

    * Пържолите се измиват и се нaчукват с дървен чук за да се изтънят, след което се правят разрези с остър нож диагонално.
    * Попдправят се на вкус с подправките и се мариноват с ракията и соевия сос поне 1 час, а може да се приготвят и от предната вечер в хладилника.
    * Барбекюто се нагласява и когато е готово се пекат от двете страни, като се поливат с останалата марината.
    * Лука се режи на по-дебели кръгове и също се пече на барбекюто.
    * Готовите пържоли и лука се слагат в тенджерка с капак и хубаво се разклаща.
    * Сервират се с много салата според сезона.



    Агнешка дроб сърма

    2 връзки зелен лук
    2 ч.ч. ориз
    2 ч.ч. агнешки (ярешки) дреболи, измити, сварени и нарязани на дребно предварително
    1 ч.л. червен пипер
    джоджен и магданоз, много, на вкус
    1 с.л. олио
    4 ч.ч. бульон или гореща вода

    за заливката - по желание
    2 яйца
    1 ч.ч. кисело мляко
    3 с.л. брашно
    щипка сода за хляб

    Зеления лук се задушава и се прибавя ориза, нарязаните надребно и сварени предварително дреболии и се разбърква добре.
    Прибавя се червения пипер, джоджена, магданоза и горешия бульон (вода) и се изпича във фурна, до златисто.

    Застройва се със заливката и се запича до зачервяване.
    Консумира се топла или поне затоплена.



    Дробчета по селски

    500 г пилешки дробчета
    4-5 печени чушки
    1 морков
    5-6 гъбки печурки
    250 мл доматен сок или 4 с.л. доматено пюре
    2 глави кромид лук или 1 връзка зелен лук
    1 ч. л. червен пипер
    магданоз за поръсване
    черен пипер и чубрица на вкус
    олио за пържене

    * Дробчетата се почистват и се измиват добре. Отцеждат се от водата.
    * Пържат се в олио до готовност.
    * Кромид лукът се нарязва на кръгчета и се задушава в мазнината, в която е изпържен дроба, в дълбок тиган, уок
    * Добавят се нарязаните гъби и морков, нарязан на пръчици и се задушават заедно с лука
    * Поръсва се с червен пипер и се добавят нарязаните на едро печени чушки.
    * Добавя се доматения сок или доматеното пюре, разтворено в 250 мл вода
    * Добавят се и изпържените дробчета
    * Подправя се на вкус с черен пипер и чубрица.
    * Когато ястието поври към 5 мин се поръсва с магданоз и се сервира
    valeria
    valeria
    Moderator
    Moderator


    Брой мнения : 179
    Points : 285
    Reputation : 11
    Join date : 09.05.2009
    Age : 63

    Месни ястия Empty Re: Месни ястия

    Писане by valeria Нед 12 Юли 2009, 17:00

    Пияно пиле с бира



    Продукти: 1 пиле (около 1кг), 1 бутилка светла бира, 125г краве масло, сол, червен и черен пипер на вкус

    Начин на приготвяне:

    Почиствате и измивате пилето. Намазвате го отвърте и отвън с част от разтопеното масло, черния пипер, червения пипер и солта.
    В средно голяма тава поставяте пилето, всичко заливате с 1ч.ч. гореща вода, добавяте остатъка от кравето масло и бирата.

    Завивате тавата с алуминево фолио и печете на 180 гр около 1,5 часа. След това махате фолиото и печете пилето докато придобие апетитна златиста коричка.
    valeria
    valeria
    Moderator
    Moderator


    Брой мнения : 179
    Points : 285
    Reputation : 11
    Join date : 09.05.2009
    Age : 63

    Месни ястия Empty Re: Месни ястия

    Писане by valeria Нед 12 Юли 2009, 17:01

    Свинско филе в сметанов сос



    Продукти: 500 гр свинско филе, 250 мл незаквасена готварска сметана, 100 гр пушено топено сирене, 1 малка главичка лук, олио, черен пипер и сол, магданоз. За гарнитура: паста по желание





    Нарязвам месото на тънки жулиени и го поставям в дълбок тиган. Подправям със сол и черен пипер и запържвам в олио до златисто. В същия тиган добавям нарязания на кръгчета лук и запържвам за 1 мин. Добавям слетаната и на дребно нарязаното топено сирене, оставям соса да заври един път и след това отмествам от котлона. Преди сервиране посипвам обилно с магданоз.

    Sponsored content


    Месни ястия Empty Re: Месни ястия

    Писане by Sponsored content

      Similar topics

      -

      В момента е: Пет 26 Апр 2024, 18:26