Кюстендилски свободен форум

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Кюстендилски свободен форум

Сайт за приятно изкарване на свободното време

ТОЧНО ВРЕМЕ:

Latest topics

» Честит рожден ден Бате!
Аламинути Icon_minitimeСря 28 Яну 2015, 03:34 by bimba

» ЧРД bimba
Аламинути Icon_minitimeСъб 15 Мар 2014, 21:54 by Admin

» ФОРУМА НАВЪРШИ 5 ГОДИНКИ
Аламинути Icon_minitimeПет 14 Мар 2014, 03:50 by Никели

» ВЕСЕЛА КОЛЕДА
Аламинути Icon_minitimeСря 25 Дек 2013, 18:43 by Admin

» НОВА ГОДИНА
Аламинути Icon_minitimeНед 22 Дек 2013, 19:00 by Admin

» Хранене за здраве
Аламинути Icon_minitimeСря 27 Ное 2013, 20:31 by Admin

» ЗДРАВЕ
Аламинути Icon_minitimeСря 27 Ное 2013, 19:08 by Admin

» ПРИКАЗКИ
Аламинути Icon_minitimeСря 27 Ное 2013, 19:01 by Admin

» Вицове
Аламинути Icon_minitimeСря 27 Ное 2013, 18:58 by Admin

» Музиката на моята младост
Аламинути Icon_minitimeСря 27 Ное 2013, 18:51 by Admin

Кой е онлайн?

Общо онлайн са 9 потребители: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 9 Гости :: 1 Bot

Нула


[ View the whole list ]


Най-много потребители онлайн: 230, на Сря 04 Май 2011, 10:47

ЧАТ

http://xat.com/Kyustendil Изображение, размещенное на servimg.com

Create your own banner at mybannermaker.com!

Април 2024

ПонВтоСряЧетПетСъбНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Календар Календар

КИРИЛИЗАТОР

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php

ИНФОРМАЦИЯ И РЕКЛАМА

http://knnews.bg/

Listen Serbia Radio Ljubav - 96.6 FM Radio Online

Radio FOKUS Bitola Macedonia Makedonija ( makedonska narodna folk muzika ) at RadioForest.net http://www.radio-fokus.com/

http://worldtv.com/kyustendil_tv/

http://selindger.blogspot.com/

http://www.za-tebe.com/

    Аламинути

    Admin
    Admin
    Admin
    Admin


    Брой мнения : 1127
    Points : 1808
    Reputation : 8
    Join date : 14.03.2009
    Age : 64
    Местожителство : Кюстендил, България

    Аламинути Empty Аламинути

    Писане by Admin Сря 17 Юни 2009, 01:06

    Аламинути 923633s

    Панирани кашкавалчета

    1 кг кашкавал
    500 г брашно
    3 яйца
    500 мл бира
    200 мл газирана вода
    червен пипер за поръсване

    Жълтъците и белтъците се отделят в абсолютно сухи съдове. В жълтъците се наливат 400 мл от бирата, 200 мл газирана вода, половината брашно. Разбива се с миксер, добавя се останалото брашно и се разбива до получаване на хомогенна смес.

    В белтъците се наливат останалите 100 мл бира. Разбиват се на плътен сняг и внимателно, с ръка се смесват с жълтъците.

    Кашкавалът трябва да е много студен, почти замръзнал. Нарязва се на малки правоъгълници, поръсва се с червен пипер. Едно по едно кашкавалчетата се потопяват в тестото, като се хващат за ръбчетата, така че да се облеят целите. Веднага след това се пускат в нагорещен до температура 170 градуса фритюрник. Пържат се 3-4 минути.


    От тук нататък се поднасят с много бира и зелена салата. Идеално мезе за някой слънчев следобед, пракаран с приятели



    Картофи по селски

    1 кг по-едри картофи
    1 ч.л. червен пипер
    1 ч.л. чубрица
    черен пипер на вкус
    2 с.л. царевично брашно или галета
    копър за поръсване
    олио за пържене

    Избират се по-едри картофи и се измиват. Сваряват необелени в подсолена вода до готовност.
    Като изстинат се нарязват на едри парчета и се слагат в кутия с капак заедно с подправките и цаервчното брашно.
    Кутията се разклаща за да могат подправките да полепнат по картофите.
    След това се пържат в олио, докато хванат златиста коричка.

    Поднасят се топли, поръсени със ситно нарязан копър.

    В зависимост от нашето желание подправките могат да бъдат различни, може да се добави чесън, сирене или да се приготвят с лют червен пипер.
    Може да се приготви както с пресни картофки, така и със стари.

    Изключително лесно и вкусно - идеално мезе за бира!



    Принцеси, сандвичи с кайма и кашкавал

    8 филии хляб
    250 гр кайма
    1 яйце
    щипка чубрица и черен пипер
    100 гр кашквал

    * Филиите хляб се подреждат в тава.
    * Яйцето се разбива и към него се прибавя каймата. Разбърква се добре и се овкусява с подправките - черен пипер и чубрица.
    * Сместа от каймата се разпределя върху филиите и се размазва добре.
    * С нож за сирене се режат тънки филии от кашкавал или може да се настърже на ренде.
    * Принцесите се покриват с кашкавал и се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.
    * Могат да се пуснат за 1 минутка накрая на грил фунция, тогава стават много хрупкави



    Пълнен омлет с тиквички

    за 4 порции
    8 яйца
    2 с.л. масло
    2 - 3 тиквички, около 1 кг
    1/2 кг домати

    * Тиквичките се обелват, измиват и нарязват на ленти. Задушават се в част от предварително разтопеното масло.
    * Доматите се нарязват на кубчета и се прибавят към тиквичките. Всичко се разбърква добре и се оставя да се позадуши и се оставят пет минути на бавен огън да покъкрят.
    * Яйцата, 4 x 2, се разбиват добре и се пържат в сгорещена мазнина, докато омлетът стане златист и от двете страни.
    * Когато е готов, в средата се слага зеленчуковата плънка и се захлупва. Запича се така още 2 минути.



    Омлет натюр

    Продукти за 1 порция:

    3 яйца, 3-4 с.л. олио, щипка сол

    Приготвяне: Мазнината се нагорещява в тиган. Яйцата се бъркат, докато се получи еднородна смес. Посоляват се. Изсипват се в тигана и се пържат на силен огън, докато яйчената палачинка се зачерви. За да бъде омлета сочен, не се обръща, а сгънат на две, се поднася топъл. Отделно се сервират най-различни салати, които зависят от сезона – пресни или туршии.



    Омлет с колбас

    Продукти:

    10 яйца, 2 к.ч. прясно мляко,250 гр. колбас.

    100 гр. олио, сол и черен пипер на вкус

    Приготвяне: Колбасът се обелва, нарязва се на тънки ивички и леко се запържва. Яйцата се разбиват добре с млякото, солта и черния пипер. Запържения колбас се прибавя към яйчената смес и се разбърква. В предварително загрята мазнина се изпържват 5 омлета като се обръщат от двете страни и се пържат до златисто. Поднасят се с подходяща салата според сезона.





    Омлет с гъби, картофи и шунка

    Продукти за 1 порция: 3 яйца, 3-4 гъби, 1 картоф.

    20-30 гр. шунка, 25 гр. краве масло.

    1 с.л. олио, 1 щипка черен пипер, сол

    Приготвяне: Гъбите, измити,почистени и нарязани на дребно, се задушават с щипка сол в част от кравето масло. Картофът нарязан на кубчета, се изпържва в олиото. Шунката нарязана на ситно, се смесва с гъбите и картофите. Към маслото от пърженето на гъбите се добавя останалото масло. Загрява се и в него се изсипва сместа от гъбите, картофите и шунката и се залива с добре разбитите с щипка сол и черен пипер яйца. Омлетът се пържи, докато засъхне, като леко се обливат краищата му с нестегнатите яйца. Прегъва се на две и се поднася горещ с подходяща салата според сезона.




    Плодов омлет

    Продукти:
    1 супена лъжица захар
    8 яйца с отделени белтъци и жълтъци
    1 супена лъжица разтопено масло
    малко лимонов сок
    155 г ягоди
    140 г боровинки
    щипка сол
    1супеналъжицапудразахар

    Приготвяне:
    Затоплете фурната на 175 градуса. В купа смесете белтъците, захарта, лимоновия сок и солта. Разбийте ги с миксер. В друга купа разбийте жълтъците. Постепенно смесете двете смеси. Поставете маслото в тиган и го загрейте на умерен огън. Изсипете около 250 мл от яйчената смес на дъното на тигана. Запържете за 2 минути. Поставете тигана във фурната и запечете яйцата 5 минути. Извадете тигана от фурната и прехвърлете омлета в чиния. Върху омлета сложете смес от ягоди и боровинки, после го загърнете. Поръсете го с пудра захар и сервирайте

      В момента е: Пет 26 Апр 2024, 23:55