Кюстендилски свободен форум

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Кюстендилски свободен форум

Сайт за приятно изкарване на свободното време

ТОЧНО ВРЕМЕ:

Latest topics

» Честит рожден ден Бате!
Десерти Icon_minitimeСря 28 Яну 2015, 03:34 by bimba

» ЧРД bimba
Десерти Icon_minitimeСъб 15 Мар 2014, 21:54 by Admin

» ФОРУМА НАВЪРШИ 5 ГОДИНКИ
Десерти Icon_minitimeПет 14 Мар 2014, 03:50 by Никели

» ВЕСЕЛА КОЛЕДА
Десерти Icon_minitimeСря 25 Дек 2013, 18:43 by Admin

» НОВА ГОДИНА
Десерти Icon_minitimeНед 22 Дек 2013, 19:00 by Admin

» Хранене за здраве
Десерти Icon_minitimeСря 27 Ное 2013, 20:31 by Admin

» ЗДРАВЕ
Десерти Icon_minitimeСря 27 Ное 2013, 19:08 by Admin

» ПРИКАЗКИ
Десерти Icon_minitimeСря 27 Ное 2013, 19:01 by Admin

» Вицове
Десерти Icon_minitimeСря 27 Ное 2013, 18:58 by Admin

» Музиката на моята младост
Десерти Icon_minitimeСря 27 Ное 2013, 18:51 by Admin

Кой е онлайн?

Общо онлайн са 10 потребители: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 10 Гости

Нула


[ View the whole list ]


Най-много потребители онлайн: 230, на Сря 04 Май 2011, 10:47

ЧАТ

http://xat.com/Kyustendil Изображение, размещенное на servimg.com

Create your own banner at mybannermaker.com!

Април 2024

ПонВтоСряЧетПетСъбНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Календар Календар

КИРИЛИЗАТОР

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php

ИНФОРМАЦИЯ И РЕКЛАМА

http://knnews.bg/

Listen Serbia Radio Ljubav - 96.6 FM Radio Online

Radio FOKUS Bitola Macedonia Makedonija ( makedonska narodna folk muzika ) at RadioForest.net http://www.radio-fokus.com/

http://worldtv.com/kyustendil_tv/

http://selindger.blogspot.com/

http://www.za-tebe.com/

2 posters

    Десерти

    Admin
    Admin
    Admin
    Admin


    Брой мнения : 1127
    Points : 1808
    Reputation : 8
    Join date : 14.03.2009
    Age : 64
    Местожителство : Кюстендил, България

    Десерти Empty Десерти

    Писане by Admin Сря 17 Юни 2009, 01:59

    Десерти 923573Z

    Дамски каприз



    Продукти: 4 яйца
    1 1/2 ч.ч. захар
    1/2 ч.ч. олио
    1 ч.ч. кисело мляко
    1 бакпулвер около 2 ч.ч. брашно
    1 бурканче конфитюр
    1 ванилия


    Приготвяне:
    Разделяме жълтъците от белтъците. Жълтъците разбиваме със захарта до побеляване, след това прибавяме олиото, киселото мляко и брашното с бакпулвера. Получената смес изсипваме в намаслена тава и печем на средна температура. Белтъците разбиваме със захарта и ванилията на сняг. Когато блата е изпечен, вадим го и го намазваме с конфитюра,и отгоре с разбитите на сняг белтъци. Връщаме го отново във фурната, докато порозовее белтъчената смес. Режем на пастички!




    Шоколадово руло

    7 яйца със стайна температура
    1 1/3 ч.ч. пудра захар, пресята (плюс допълнително за поръсване)
    1/3 ч.л. какао, пресято
    1 ч.ч. сметана
    1 ч.л. ванилов екстракт
    2 с.л.захар

    Постелете 25 х35 правоъгълна тавичка с хартия за печене. Отгоре намажете с олио (или разтопено масло). Загрейте фурната до 180 гр.
    Разделете белтъците и жълтъците. Разбийте жълтъците докато се сгъстят и оставете на страна.

    Разбийте белтъците до мек сняг. На части добавяйте предварително пресетите пудра захар и какао, като продължите да разбивате. Добавете разбитите жълтъци и внимателно разбъркайте.

    Изсипете тестото е подготвената тавичка и изравнете повърхността. Печете около 15-20 минути в предварително загрятата фурна. Извадете тавата и оставете 2-3 минути да поизстине.
    Разстелете кърпа на плота, поръсете обилно с пудра захар. Обърнете блата върху кърпата. Внимателно махнете хартията. Като започнете от дългата страна внимателно с помощта на кърпата завийте блата като руло. Оставете напълно да изстине така както е сгънат.

    Разбийте сметаната със захарта (ако е подсладена, не добавяйте захар) и ванилията. Разгънете блата, намажете със сметаната и наново завийте на руло. Отгоре поръсете с пудра захар

    Фъч без яйца

    За блата:
    1 1/2 ч.ч. кисело мляко
    1 с.л. сода бикарбонат
    4 с.л. какао
    1 ч.ч. захар
    3/4 ч.ч. олио
    2 ч.ч брашно

    За глазурата:
    4 с.л какао
    4 с.л. захар
    150 гр. маргарин (неразтопен

    Содата се гаси в киселото мляко. Добавя се захарта, какаото. Добавяме 1-та чаша брашно, след нея олиото и после втората чаша брашно. Дори не се налага да се разбива с миксер, може с обикновена вилица. Изсипваме в намаслена и поръсена с малко брашно тава. Пече се в заграята до 200 градуса фурна около 25 минути. След като се изпече оставяме да изстине.

    За глазурата: В съд слагаме какаото, захарта и маргарина. На леко загрят котлон разбъркваме постоянно, до пълното разтапяне на маргарина. Като резултат ще се получи гладка шоколадова глазура. Изсипваме върху изстиналия блат.

    По желание може вътре в блата да се сложат орехи или други ядки(те се слагат последно в сместа, след брашното), както и отгоре върху глазурата да се поръси сладкиша.
    rosi
    rosi
    PRO
    PRO


    Брой мнения : 144
    Points : 149
    Reputation : 0
    Join date : 18.04.2009
    Age : 52
    Местожителство : Добрич

    Десерти Empty Re: Десерти

    Писане by rosi Нед 28 Фев 2010, 00:42

    Орехова торта-сочна

    Необходими продукти:
    За блата: 8 яйца, 150 г захар, 160 г брашно, 100 г смлени орехи, кората на 1/2 лимон, 30 г какао. За крема: 200 г краве масло, 150 г пудра захар, 150 г смлени орехи, 100 мл прясно мляко, 1 прах ванилия. За сиропа: 400 г захарна пясък, 350 мл вода, малко ром.

    Начин на приготвяне:
    На блата: Белтъците и жълтъците се разделят. Жълтъците с 2/3 от захарта се загряват и се разбиват до побеляване. Отстраняват се от огъня и се прибавя настърганата лимонова кора. Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар, прибавят се жълтъците, какаото, орехите и брашното. Всичко се разбърква и се изсипва в застлана с хартия тортена форма. Пече се в умерена фурна. На крема: Маслото леко се разтопява, прибавят се захарта, орехите, млякото и ванилията. Всичко се бърка, докато побелее. На сиропа: Захарта и водата се варят 5 минути. Прибавя се ромът.
    Блатът се разрязва хоризонтално на две части, които се сиропират и между тях се слага крем. Отгоре и встрани се намазва също с крем и се посипва със смлени орехи.

      В момента е: Съб 27 Апр 2024, 06:21